Yrittäjyys ja yrittäminen ovat hyvin toimivan ja hyvinvoivan yhteiskunnan lähtökohta. Suomessa yrityspolitiikka on jo liian pitkään rakentunut suuryritysten tarpeiden pohjalta, vaikka yli 90 prosenttia Suomen yrityksistä luokitellaan pien- tai keskisuuriksi yrityksiksi. Meidän on tulevaisuudessa ajateltava pienyritysten näkökulmaa ja heitä on nostettava keskiöön päätöksiä tehdessä.
On aika poistaa turhaa sääntelyä sekä sellainen byrokratia joka vaikeuttaa yrittäjyyttä ja yrittäjien arkea. Tällainen turha sääntely on muun muassa aukioloaikojen ja mainonnan/markkinoinnin rajoittamista. Euroopan Unionin sääntelyiden liian tiukka tulkinta voi pahimmassa tapauksessa vaikeuttaa yrittämistä sekä asettaa pienyritykset eriarvoiseen asemaan suhteessa suuryrityksiin. Säännösten tulkinta on oltava tasa-arvoinen sekä perusteltua.
Tarvitsemme joustavat työmarkkinat, jotka kannustavat yrityksiä palkkaamaan uusia työntekijöitä ja sillä tavalla mahdollistaa kasvun. Palkkaaminen on aina oltava hyvä asia, ei riski tai mahdottomuus. Palkkatuen ja esim. Sanssi-kortin avulla palkkaaminen on oltava helpompaa sekä joustavampaa.
Olisi suotavaa että pienyritysten arvonlisävelvollisuus kehitettäisi niin, että arvonlisävero tulisi yrityksen maksettavaksi vasta sitten kun raha on saatu omalta asiakkaalta. Lisäksi, arvonlisäveron liukuvan alarajahuojennuksen ylärajaa voisi nostaa 22 500 eurosta 50 000 euroon, jotta helpotettaisi pienimpiä yrityksiä, joiden on vaikea viedä arvonlisäveroa täysimääräisesti hintoihin.
Jotta useampi uskaltaisi ottaa askeleen kohti yrittäjyyttä, tulisi yrittäjille kehittää parempi perusturva. Se, että ryhtyy yrittäjäksi, ei saa heikentää sosiaaliturvaa. Nyt pienyrittäjät ovat yksi yhteiskunnan heikko-osaisimmista ryhmistä. Pienyrittäjien sosiaaliturva on uudistettava ja varmistettava turvaverkon toimivuus esimerkiksi sairauden, työttömyyden ja eläköitymisen varalle. Myös pien- ja yksinyrittäjille oikeus aukottomaan turvaverkkoon!